"Jobbar du bara som fotograf?"

Isgrotta i SvalbardFoto: Reinert Sörensson

Frågan får jag ofta. Nej, det gör jag inte. Jag jobbar på MGNS, en reklamfirma i Tanumshede. "Robert Dahlberg Foto" använder jag som ett varumärke för att det är enklare att jaga uppdrag för fotouppdrag med detta istället för MGNS som är en reklamfirma och har en väldigt bred profil. (Ingen söker fotograf via en reklamfirma på nätet) Företagsuppdrag tar jag via MGNS och privata uppdrag via egen firma.

Förutom foto jobbar jag med teknik och hemsidor på MGNS. Jag jobbar även med teknik på Veckovis och RadioPrime. (Samma koncern.) När du anlitar mej som fotograf via ett företag så går det via MGNS ekonomiskt.

På bilden ovan ser du mej i en isgrotta i Svalbard dit jag fick åka med Swedemount för att dokumentera när dom testade kläder och för en omfattande fotografering som du kommer att få se i Swedemount's nya katalog och även i diverse andra medier. Detta uppdrag gjordes ekonomiskt via MGNS.

The Svalbard GangFoto: Linnea Ryttinger
Fotograferingen tar mej till fantastiska ställen och jag får uppleva otroliga miljöer. Foto är nog något jag kommer att hålla på med länge. :c)

Bröllop och tavelförsäljning samt bildförsäljning är sådant som jag tar på eget företag och som bekostar min utrustning. Jag är mån om kunderna och vill ligga i takt med utvecklingen tekniskt sett för att ge kunderna det bästa möjliga jag kan förmå att producera. Att ha bra utrustning är något som gör det roligt att hålla på och resultatet blir i förlängningen bättre. 

Skonaren Opal i SvalbardFoto: Robert Dahlberg - MGNS - Utrustning: Robert Dahlberg

 Jag älskar även att hålla på med radioteknik, webb och nätverk. Jag behöver ha båda världar. Jag är väldigt sällskapssjuk så därför jobbar jag på MGNS, ett företag som jag varit med och byggt under de senaste 6 åren och med kollegor jag inte klarar mej utan. Jag är stolt över detta företag eftersom jag har investerar väldigt mycket av mej själv i detta. Därför är jag inte egen företagare på heltid som fotograf. 

När man läser mitt flöde så framgår inte MGNS tydligt har jag förstått. Därför kommer jag i framtiden när jag publicerar bilder tala om när uppdraget ekonomiskt går genom MGNS därför att jag vill göra MGNS mer tydligt i dessa sammanhang.

Engagemanget är från min sida lika starkt, oberoende av om uppdraget ekonomiskt går via MGNS eller Robert Dahlberg Foto. När jag gör något vill jag kunna stå för det eller i alla fall veta att jag gjort mitt bästa.

//Robert
Båstnäs Bilkyrkogård

Jag och Kristofer åkte till Båstnäs bilkyrkogård i Värmland. är hittar du 1000 bilar från 40, 50 - 60 talet i vackra rader. Naturen börjar återta platsen och träd växer upp genom huvar. Jag tog några bilder samt gjorde en kort film.

Båstnäs BilkyrkogårdJag följde med Kristofer Göthe till Båstnäs.

Tavlor till salu

Är du intresserad av att köpa några av mina motiv inramade? Detta är ett exempel på hur det kan se ut.

Med måtten 50x70cm och i en ram av hög kvalitet kostar en tavla 2800:- och du får den hemskickad till dej. De flesta bilder på denna hemsida går att få framkallade på detta vis. En perfekt gåva till någon som älskar vår fantastiska natur.

Beställ genom att maila mej på foto@robertdahlberg.com 

Jag har köpt ny drönare!

Jag har köpt en ny drönare! Jag kunde inte låta bli eftersom denna är så mycket mindre och så otroligt mycket bättre kvalitet på kameran.

First Flight - Phantom 4 ProA short documentation of my first real flight with my new Phantom 4Pro. Just love the quality of the camera.

Jag är mycket nöjd med hur den flyger och priset är klart överkomligt. Sensorn är samma storlek som i min favoritkamera, min sony rx100. Med denna hoppas jag att kunna erbjuda bättre mäklarbilder till nästa säsong. Hoppas även på att ta den med ut i skogar och natur. Denna går ju faktiskt att transportera tillsammans med övrig utrustning. ;c)