Visa alla artiklar

När Götheborg kom till Grebbestad

När Ostindienfararen Götheborg kom till Grebbestad passade vi på att flyga runt henne. Det är ett vackert skepp. Efter att ha landat fick jag kontakt med Nicolas som var media ansvarig ombord på just denna resan. dom var lite intresserade av vad jag och Kristofer Göthe hade filmat och undrade om det fanns en chans att låna lite film av oss. Vi erbjöd våra filmer till honom gratis mot en rundtur. Dom hade ingen budget för utomstående filmare men vi tyckte det kunde vara roligt att bidra till denna fantastiska båt. Dom samlar pengar för att kunna göra en Kina resa och om vi kunde med vårt material hjälpa dom så varför inte.

Här följer några klipp ifrån det material vi gav dom. Det är filmat i 1080i och 60fps för att kunna dra ner hastigheten i vissa panoreringar.

OSTINDIENFARAREN GÖTHEBORGNär Ostindienfararen Götheborg lade till i Grebbestad.
  • Panorama med drönare

    Jag har nu provat för första gången att ta en panoramabild med vår Inspire. Jag skickade upp den på 150 meter och parkerade den där uppe med hjälp av GPS. Roterade sedan kameran och tog bilder som jag sedan monterade ihop med hjälp av Photoshop…

    Ostindienfararen i Trollhättan

    Vi fick i uppdrag att filma Ostindienfararen i Trollhättan. Detta är utdrag ur det filmmaterial som vi skapade då. Ett album med bilder hittar du här i bildarkivet

Utvalda artiklar

Sunneberget

Nästa gång får vi planera lite bättre och ha med var sitt stativ. Länge sedan jag var ute och fotade naturen. När man har börjat att ta bilder i jobbet så blir det alldeles för sällan att man åker ut spontant på en söndags kväll. Tur att… Läs mer

"Borde inte du kunna jobba heltid med foto?"

"Borde inte du kunna jobba heltid som fotograf?" Frågan har ställts mej många gånger. Och ja, kanske hade jag kunnat jobba heltid som fotograf. Men det är ett slitsamt arbete att på heltid försörja sig bara på att ta bilder. Speciellt nu med… Läs mer

Från Sunneberget

Jag och Kristofer var ju som sagt uppe på Sunneberget i Havstenssund här i Söndags. Oftast så går man själv och då blir det bara bilder på hav och land, men när man är två så kan man ta lite behind the scenes. Fotograferandet är roligare om… Läs mer

Magisk sjörök över Vättern och Forsvik

Jag och svågern fick för oss att filma när den magiska dimman välde över land och sjö. Resultatet blev en liten filmsnutt och lite bilder. För att göra filmen använde jag mej av handhållen (och skakig) Canon 5D III och en DJI Inspire 1… Läs mer

När Götheborg kom till Grebbestad

När Ostindienfararen Götheborg kom till Grebbestad passade vi på att flyga runt henne. Det är ett vackert skepp. Efter att ha landat fick jag kontakt med Nicolas som var media ansvarig ombord på just denna resan. dom var lite intresserade av vad jag… Läs mer

Värdet av en "Wingman" vid bröllop.

Att fotografera bröllop är en konst. Man måste vara alert under lång tid och försöka förutse vad som händer i kyrkan. Även de där porträttbilderna man tar innan eller efter kyrkan blir sällan under de förutsättningar man tänkte sig från… Läs mer